СА ПРОЈЕКТНИМ ЦЕНТРОМ ДО НОВИХ ИНВЕСТИЦИЈА
28.12.2011

Пројектни центар Градске општине Палилула је успешно формиран. Овим је активност на стварању повољног пословног амбијента за пословање малих и средњих предузећа и предузетника у општини Палилула, подржана од стране ЛЕДИБ програма, успешно реализована, оценили су проф.др Игор Новаковић, председник општине и координатори пројекта Бобан Микић и Милан Николић.

„Идеју за оснивање Пројектног центра родила се у тренутку када смо имали проблем са привредницима око решавања одређених питања јер нисмо имали обучен кадар. Зато смо желели да едукујемо наше општинске службенике да израђују стратешке планове, пројекте и другу документацију, односно да за потребе наших привредника конкуришемо за фондове чија су средства намењена сектору малих и средњих предузећа – објаснио је на конференцији за новинаре у Медија центру, проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула и напоменуо да је 12 обучених општинских службеника већ учествовало у изради Акционог плана ове општине, који садржи 44 пројекта. Новаковић је истакао и значај пројекта у унапређењу дијалога јавног и приватног сектора и подржавању пословних идеја МСПП сектора.

Услуге које ће сектору МСПП пружати Пројектни центар општине Палилула прате нове трендове у пословању и помоћи ће привредним субјектима да унапреде своје пословање. „Оснивањем пројектног центра омогућили смо подршку привредницима у изради пројектне документације, па тако привредници могу лакше да дођу до средстава из фондова. Врло мало предузећа је до сада добило бесповратна средства а надам се да ће се та ситуација променити јер се отварају фондови који се тичу пословне сарадње – објаснио је Милан Николић, координатор пројекта.

Програм локалног економског развоја на Балкану – ЛЕДИБ, Краљевине Данске, има за циљ подршку локалном економском развоју са фокусом на развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП). У оквиру другог позива за развојне пројекте општина, ЛЕДИБ Програм је у 2011.години подржао 2 пројекта општине Палилула - рекао је Бобан Микић, члан општинског Већа. Један од пројеката, који смо данас промовисали, сагледавајући постигнуте резултате је и „Формирање Пројектног центра Градске општине Палилула”. Ова подршка је од великог значаја за нашу општину која је на самом зачељу по стандарду становника и развијености у Србији.